Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de Dones migrants i víctimes de violència de gènere presenten al TPK una mostra de fotografies (nova finestra)
15/11/2023 13:30:00
Cultura

Dones migrants i víctimes de violència de gènere presenten al TPK una mostra de fotografies

Fruit d’un procés creatiu, les dones han plasmat les seves històries i emocions en imatges que es presenten al TPK

El TPK Art  i Pensament Contemporani presenta del 17 de novembre al 12 de gener l’exposició fotogràfica “Cicatrices”, una mostra d’imatges realitzades per dones migrants i víctimes de violència de gènere vinculades a l’entitat Mujeres Pa’lante. La mostra és el punt final dels tallers Passenger Tales, un projecte de mediació i creació artística que utilitza la fotografia participativa, amb l’objectiu de fomentar una transformació en les persones i col·lectius en risc d’exclusió social. Aquesta és la tercera edició que es fa amb el col·lectiu de dones migrants i víctimes de violència de gènere.

El projecte participatiu es desenvolupa a través de 25 tallers presencials setmanals de 3 hores, durant 6 mesos de l’any. En total, amb les 3 edicions, s’han realitzat 325 hores de tallers de dinamització i acompanyament grupal. El propòsit d’aquest procés és, a través de l’assaig fotogràfic, recuperar emocions i fragments de les seves històries personals per reconstruir, d’una manera simbòlica, una narració visual pròpia, a través d’una imatge, com a metàfora de les seves pròpies vivències.

Aquest procés creatiu i l’exposició fotogràfica posterior fomenten l’empoderament i la visibilitat del col·lectiu davant la societat. Durant la mostra es realitzen visites guiades dirigides per les participants per tal de fomentar la sensibilitat i la comprensió i treballar la inclusió social.

Aquest projecte ha estat possible gràcies al treball conjunt de TPK Art i Pensament Contemporani, Ajuntament de L’Hospitalet, Districte Cultural de L’Hospitalet, Generalitat de Catalunya, Mujeres Pa’lante, Fundació Impulsa Cultura Catalunya, Visual Korner, APMART (Associació Professional de Mediadores Artístiques) i el Centre d’Art Tecla Sala.

La inauguració es farà  divendres, 17 de novembre, a les 19.30 hores amb una visita guiada a la mostra. Abans, a les 18.30 hores es farà una presentació a la sala d’actes del Centre Cultural Metropolità Tecla Sala.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400